Kløverlykke Børnehus
 

Om Kløverlykke Børnehus

Kløverlykke Børnehus er en kommunal daginstitution, der startede i nybyggede lokaler den 1. januar 1999. Børnehaven er normeret til 30 børn.

Kløverlykke Børnehus ligger i et villakvarter i Hørup by, ikke langt fra skov og strand. Lige uden for vores legeplads er der grønt område med en lille indhegnet sø.

Vi bestræber os på at have et aktivt udeliv på legepladsen og i lokalområdet. I den forbindelse arbejdes der fortsat med videreudvikling af vores legeplads, så der skabes nogle anderledes legemuligheder end dem, børnene har hjemme. Vi lægger vægt på, at miljøet er inspirerende og indbydende. Et godt miljø pirrer nysgerrigheden og giver energi og lyst til at lære.

Vores legeplads er kuperet og har bl.a. klatreområde, gynger, cykelbane, Bulderby med småhuse, indianerområde, sørøverområde, mudderkøkken, udeværksted med hammer og sav, bålsted, fodboldbane, sandkasse, rutsjebane og mulighed for at klatre i træer m.v..

Huset er indrettet med 2 stuer med hver sin indgang, garderobe og bad. Yngstegruppen har base på Sommerfuglestuen og ældstegruppen har base på Uglestuen. Huset er delvis stue- og funktionsopdelt med forskellige lege- og aktivitetsområder. Stueopdelingen er om formiddagen med aktivitet på den enkelte stue.